KAYISI MARMELATI
- 1 kg kayısı
- 1 kg şeker
- Yarım limon
Kaysılarımızı yıkayalım ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım ve tenceremize alalım üzerine 1 kg.şekeri döküp 10-12 saat bekletelim. Bu sürede suyunu salacaktır.Tenceremizi ocağa alalım
ve yarım limonun çekirdeklerini alıp ikiye bölelim ve reçelin içine atalım.Kaynatmaya başlayalım,kaynamaya başladıktan5-6 dakika sonra kıvamı koyulaşmaya başlayacaktır,limon parçalarını içinden çıkartıp,kaysılar iyice parçalanıncaya kadar blenderden geçirelim ve tekrar kaynamaya bırakalım.Kıvamına gelince ocaktan alalım.
Reçelin kıvamı kişile göre değişir,kimi reçeli çatalla yenecek kadar koyu sever,kimi de ekmek banıp yemek ister.İşte ben ekmeği banıp yemeği severim çok koyulaşmış reçel yada marmelat sevmem.Burada koyuluk miktarı size kalmış,istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için bir çay tabağına 4-5 damla reçel alın ve soğuyunca kıvamını kontrol edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder