Üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptığım orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş mayanın yarısı (20 gr.)
1 çorba kaşığı tozşeker (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
un (ben aldığı kadar ekledim)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı su
sirke
tuz
kekik
Üzeri için:
sosis
mantar
kaşar peyniri
Derince bir kaba unu, şekeri ve tuzu alıp ortasını havuz gibi açtım. Süt ve sıvıyağı da ekleyip yaş mayayı ilave edin. Mayanın iyice erimesini sağlayıp hamuru yoğurmaya başladım. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dk. dinlendirdim. Bu esnada sosu pişirip; ayrı bir tavada sosis ve mantarı soteledim. Dinlenen hamurun üzerine sosu yayıp malzemeleri gezdirdim. 190' fırında 20 dk. pişirip kaşar peyniri ekledim. Izgara konumunda kaşar eriyene kadar fırınladım.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder