MALZEMELER
1 Demet pazı
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet limon
1 neskafe fincanı bezelye
2 adet havuç
10-15 adet kornişon turşu
dereotu,maydanoz,tuz
1,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Pazı yaprakları kaynayan tuzlu sıcak suda çok hafif haşlanır , soğuk suyun içine çıkartılır, soğuyunca süzdürülür.
Pirinçler iyice temiz suyu çıkana kadar yıkanıp tuzlu sıcak suda 1 saat bekler süzülür, 2 kaşık sıvı yağda kavrulur,1,5 su bardağı sıcak su ilave edilir pilav gibi pişirilir, demlendirilir bir tabağa boşaltıp soğuması beklenir.
2 adet havuç soyulup rendelenir, bezelye konserve değilse haşlanır, dereotu, maydanoz doğranır, kornişon turşular küçük doğranır, hepsi pişen pirince eklenir, limon sıkılarak haşladığımız pazı yapraklarına sarılır rulo yapılıp 2 santim boyunda kesilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder