Cumartesiyaptığım nefis börek.. Aslında haftasonu boyunca beslendiğim börek de diyebilirim, çok pratik ve çok leziz! Tarif 2006 Şubat, Sofra Dergisi'nden.. Orjinal tariften farklı olarak bu sefer içine maydanoz koymadım ama bir dahakine bu şekilde deneyeceğim..
Malzemeler: 3 adet yufka 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta
Harcı için: 200 gr. beyaz peynir 2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
Üzerine: 1 yumurta sarısı çörekotu susam (ben ekledim)
Harcı hazır etmek için beyaz peyniri ufalayıp rende havuçla karıştırın. Derin bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpıp tezgaha serdiğiniz yufkaya bu sostan sürün. İkinci yufkayı da birincinin üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın. Son olarak üçüncü yufkayı da serip üzerine sostan gezdirin. Hazırladığınız harcı üçüncü yufkanın üzerine yayın ve yufkaları yanlardan hafifçe içe kıvırıp rulo şeklinde sarın ve tepsiye yerleştirin. (Bu şekliyle rulo benim tepsime sığmadığından ruloyu ikiye bölüp pişirdim.) Eğer sosunuz arttıysa rulonun üzerine gezdirin ve bir yumurta sarısını böreğe sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra 180' fırında 20-25 dk. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder