Malzemeler:
1/2 kg. fasülye
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (kıymayı alır almaz kavurup porsiyonluk olarak buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklıyorum, yemeklere kullanırken çok rahat oluyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı su
tuz
Fasülyenin kenarlarını almaya başlamadan önce sosunu hazırladım. Soğanı rendeleyip zeytinyağıyla 3-4 dk. pişirdim. İçine salça ve kavrulmuş kıymayı de ekleyip kısık ateşte 2-3 dk pişirin. Bir yandan kenarlarını aldığınız fasülyeler hazır olunca tencereye alın ve sosla iyice harmanlayın. Tuzunu ve suyunu da ekleyip fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Fasülyeyi henüz tatmadık, filmin etkisinde yoğun duygularla pişirdiğim bu yemeğin tadını çok merak ediyorum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder