Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates
12 adet ufak boy sosis
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
sıcak su
tuz
Tencereye sıvıyağı alıp 2-3 cm. eninde halka halka kestiğiniz sosisleri ekleyin ve orta ateşte arada karıştırarak sosisleri 3-4 dk. hafifçe kızartın. Bu esnada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp kesin. Sosisler kızarınca salçayı ekleyip harmanlayın. Patatesleri ve tuzu da ilave edip sosla iyice karışmalarını sağlayın. Sıcak su ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin suyu azalırsa sıcak olmak şartıyla su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder