İşte size davet menüleri için nefis bir ara sıcak! Özellikle de etin yanında mükemmel bir eşlikçi..
Önceki yazımda menüde adı geçen mantar güveci ilk yapışım güveç kaplarımı nasıl kullanabilirim sorusundan yola çıkıp, evdeki malzemeleri değerlendirmek adına kendime göre bir tarif oluşturmamla gerçekleşti. Sonuçtan öyle memnun kaldım ki menü hazırlayacağım zaman artık mutlaka mantar güveci de not ediyorum..
Malzemeler:
400 gr. dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası (mutlaka)
2adet domates
2 adet çarliston
1 adet sarımsak
kekik
karabiber
tuz
5 dilim kaşar peyniri
Afiyet olsun!
Not: Eğer hemen fırınlamayacaksanız mantar güveci hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder