23 Nisan'da eşimin yengesi bizi akşam yemeğine davet ettiğinde, okulun da tatil olmasını fırsat bilerek, hazır bir şeyler almaktansa kendim yapmayı tercih ettim ve Yeşim'in kurabiyelerini pişirip paketledim..
Malzemeler:
250 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı biberiye
Derin bir kabın içine tereyağını küp küp doğradıktan sonra birlikte elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkarınca 10 dakika bekeltin ve 1 cm. kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve biberiye serpin. Önceden ısıtılmış 180' fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Ayşe Yenge'nin bizim için hazırladığı enfes yemeklerin tarifini alır almaz sizlerle de paylaşacağım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder