
Evet Mine’ nin beklediği tariflerden biri daha,
Çok basit, pratik mi pratik bir tarif.
Bir çoğunuz biliyor da olabilir, son derece hafif bir mezedir kendisi.
İçkili sofralarda pek güzel gider , ya da beş çayında minik ekmeklere bile sürülebilir tarzda.
Ben Cafe de bile yapıyorum salata çeşidi olarak.
Ama mutlaka ve mutlaka soğuk olmalı, zira hiçbir tadı kalmaz, soğuk olacak :)
Haftasonu da geldi, belki yaparsınız *:)
Ölçüler çok gelirse yarıya indirin, veya tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayın, sonuçta karışım belli:)
Lorlu Salatalık Ezme
Malzemeler
500 gr. Lor
4-5 adet salatalık
1 demet dereotu
az tuz, limon suyu, kırmızı pul biber
yapılışı

o Salatalıkları rendeleyelim, suyunu süzelim
o Dereotlarını ince kıyalım
o Loru çatalla ezelim
o Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp , uygun bir kalıba koyalım
o İstediğimiz şekilde servis yapalım...
Afiyet olsun
Figen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder