31 Ağustos 2011 Çarşamba

PUF BÖREĞİ


MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİNE
Beyaz peyir Veya istenilen herhangi bir iç olabilir
YAPILIŞI 
Yumurta , yoğurt, un, tu ve , karbonat ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur 10 dakika dinlendirilir. Hamur iki parçaya bölünür mantı kalınlığında büyük bir hamur açılır , Resimdeki gibi bir kapakla istenilen büyüklükte kesilir, içi konulup kapatılır kenarları kesilir ve bol yağda kızartılıp bir kağıt peçete üzerine alınır Not:peynirin içine maydanoz ve taze soğan ilave edilirse çok lezzetli oluyor ben evde olmadığı için koyamadım ..

Hüzünlü Bayram

           Öncelikle bütün İslam aleminin ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Rabbim herkese daha nice güzel bayramlar nasip etsin.
          Evet bu bayram hüzünlü bayramdı benim için. Eminim bu aralar ortalıklarda olmayışımın sebebini merak edenler vardır. Hüznüm de bundan geliyor zaten.Ramazanın 15 inde anneannemi kaybettim.Benim küçücük, zayıf, çilekeş anneannem artık aramızda yok.Bu sebeple gece sahurda apar topar memlekete gittim.O artık yoktu.Hakk'a borcunu ödemiş, bizden ayrılmıştı.Çok çekti anneannem. Bir yıldan beri alzemier hastasıydı. Son zamanlarda kendini hiç bilmez olmuş, bakımı da epeyce zorlaşmıştı.Zayıflamış, bir deri bir kemik kalmıştı. Zaten pek bol olmayan iştahı hiç kalmamış ölmeyecek kadar yemeye başlamıştı.
          Anneannemden bahsetmek istiyorum sizlere.Benim anneannem 29 yaşında dul kalmış.Eşi vurularak öldürülmüş,3 çocukla köy yerinde annesine sığınmış. Onları el içine katabilmek için kah yevmiyeye gitmiş, kah el işleri yapmış ama hiçbir zaman muhtaç etmeyerek çocuklarının başında kale gibi durmuş bir daha evlenmemiş.Dünyasına küsmüş, dedem ölünce gülmek ona tuhaf gelmeye başlamış.Bize o yılları anlatırken "İnsanlar nasıl gülüyor, bu gülmek nerden geliyor derdim." derdi.Gülememiş anneannem, belkide her tebessüm edişinde içini acıtan o sıcaklığı bir türlü soğutamamıştır.Bunlarda bitmeyen çilesi başka şeylerle de devam etti.Ama dahasını anlatmak istemiyorum.O acılar da onunla birlikte toprak olsun istiyorum.
         Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda vefat etti. İnşallah bu onun için hayırlara vesiledir.Bu dünyada gülmeyen yüzü, öbür tarafta gülsün inşallah.
         Yemek bloğunda konuşulacak konu gibi görünmesede bunlar da hayatımızın bir parçası malesef.Ben bu blokta sadece tariflerimi değil, mutluluğumu da hüznümü de paylaşmak istiyorum.Bu aralar mutfakta yemeklerimi yaparken hüznümü de katmak istiyorum,pek çok kişinin aksine.Bence hayatın ta kendisi bu...

Waffle Tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,

  •  Yarım çay kaşığı tuz,.

  • 2 su bardağı un,

  • 1,5 su bardağı süt,

  • 1 yemek kaşığı şeker,

  • Çeyrek su bardağı sıvı yağı,

  • 1 paket kabartma tozu,

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

  • 1 paket vanilya,

Yapılışı:
  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Vanilyanın yarısını yumurta aklarıyla birlikte beyazlaşıp tepecikler oluşuncaya dek çırpalım.

  2. Yumurta sarılarını ve şekeri ayrı bir kasede çırpalım..

  3. Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra;  içine diğer malzemelerimizi sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, tarçını, yarım paket vanilyayı ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.

  4. Karıştırmaya devam ederken aynı zamanda yavaş yavaş unu ilave edelim. 

  5. En son olarak  önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışıma ekleyelim. Karıştırıp düzgün bir hamur elde edelim.

  6. Waffle makinasında veya teflon tavada pişirelim.

  7. Çikolata sosu, meyve, dondurma v.s ile servis yapalım.

Afiyet olsun...

29 Ağustos 2011 Pazartesi

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLA





CÜMLETEN HAYIRLI BAYRAMLAR


MUTLU BAYRAMLAR



Ramazan bayramınız kutlu olsun,hep beraber bayramı bayram gibi geçirmemiz dileğiyle huzurlu bayramlar

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ KADAYIF ve HAYIRLI RAMAZANLAR

Yaz bayramına yakışacak en güzel tatlı... İlk kez geçen sene ramazan bayramında yapıp yemiştik . Yaz aylarında en çok tercih ettiğimiz tatlar buzdolabı tatlıları tabikiii. Klasik bir buzdolabı tatlısı yapmak istemediğimden bu sene de aynı tatlıyı yapmaya karar verdim. Neyseki aynı kişilere yapmıyacağım için kendi kendini tekrar gibi olmayacak :)
MALZEMELER
1 paket 300 gr hazır TEL KADAYIF
125 gr TEREYAĞ
1 cupTOZ ŞEKER
1 tsp VANİLYA EXTRAT
1 paket KREMŞANTY
1 cup CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN;
1 lt. SÜT
1cup UN
1cup TOZ ŞEKER
3 parça DAMLA SAKIZI
ÜZERİNE: Dövülmüş CEVİZ
Kadayıfı derin bir kapta un gibi ufalayalım.
Derin bir tavada tereyağını eritelim ve kadayıfı kavuralım.
İyice kavrulan kadayıfa şekeri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Bu aşamada isteğe göre kadayıfa dövülmüş ceviz eklenebilir.(Ben eklemedim.)
Şeker erimeye başlamadan hemen önce ocağın altını kapatalım. 

Un, süt, damla sakızı ve toz şeker ile muhallebimizi yapalım. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve krem şantiyi ekleyelim. Ardından muhallebiyi mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Dikdörtgen bir kalıba kadayıfın yarısını yayalım. Üzerine muhallebinin yarısını yaylım ve cevizin yarısını da serpelim. Kalan malzemeler  ile tatlının ikinci katını yapalım.
Kadayıfı soğuması için 2 saat buzdolabına alalım.
Afiyet olsun.....

RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIM

                                     RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


HER İLK BAHARDA GELİNCİKLERİN EN GÜZEL BAŞLANGIÇLARI MÜJDELEMESİ GİBİ,BU BABENİM ÖMRÜMDE IRMAKLAR VARDIR SULARINDA HAYALLERİMİ YÜZDÜRDÜĞÜM

BENİM ÖMRÜMDE IRMAKLAR VARDIR SULARINDA HAYALLERİMİ YÜZDÜRDÜĞÜM BENİM ÖMRÜMDE SEVDİKLERİM VARDIR BAYRAMLARI AYRI GEÇİNCE ÜZÜLDÜĞÜM BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

galeta unlu kremalı tatlı

galeta unlu kremalı tatlı
olur ya bayramda şerbetli tatlı istemez şöyle yedikce keyif veren kremalı birazda şerbetli bir tatlı isterseniz, doğru tarife bakıyorsunuz demek:)

malzemeler
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı sıvıyağ (bir parmak eksik doldurun)
1 su bardağı ceviz
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
yumurta ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemelerle karıştırın, borcamın dikdörtgen tepsisi gibi bir kalıba dökerek 200C fırında pişirin.

şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
karıştırarak 5 dk. kaynatın.

kremalı galeta unlu tatlı

kreması için
1 lt süt
4 ym kaşığı un
1 pk vanilya
hepsini karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin, ılınınca 1 poşet sade kremşanti ekleyerek mikserle iyice çırpın.

Kek ve şerbet ılındığı zaman şerbeti kekin üzerine gezdirin.  Hazırladığınız kremayı  kekin üzerine yayın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Üzerini kakao, tarçın, ceviz,  fındık  yada istediğiniz bir şeyle süsleyin.
bu güzel tatlıyı annemin misafirleri için Çanakkale'de yapmıştım ve çok beğenilmişti..

Herkezin şeker bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla nice bayramlara hep beraber inşaAllah sevgilerimle....

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

Hayırlı Bayramlar!

Karagözlüm Tatlısı


Malzemeler :


  • 125 gr.margarin

  • 1 çay b.sıvıyağ

  • 3 çorba k.yoğurt

  • 1 çay b.pudra şekeri

  • 2 çorba k.irmik

  • 3 çorba k.toz fındık

  • 2 çorba k.kakao

  • 1 p.vanilya

  • 1 p.kabartma tozu

  • 1 çorba k.hindistan cevizi

  • 2 yumurta


Şerbeti için:

  • 3.5 su b.toz şeker

  • 3.5 su b.su

  • 1 dilim limon





Hazırlanışı :
Karıştırma kabına önce sıvıları yani, erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve hindistan cevizini alarak karıştırın. Daha sonra bu karışımdan mandalina büyüklüğünde ayırın.

Ayırdığınız bölüme kakao ekleyerek tatlının kara kısmını elde edin.Her iki hamurun da kıvamını un ile ayarladıktan sonra beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayın. Ortası biraz daha yuvarlak kenarları daha ince olacak şekilde yuvarlayarak göz şeklini verin. Orta kısmından bir yuvarlak çıkararak (biz bunun için şanti torbasının yuvarlak ucundan yararlandık.) kara kısmı için boşluk oluşturun. Kakaolu harçtan minik bir hamur parçası kopararak yuvarlayın ve gözün karasını oluşturun. Bu hamuru diğerinin içine oturtarak bütün hamu için aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirip sıcak şerbet ile buluşturun.

Mıhlama Tarifi (Karadeniz Yemekleri)


Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi Mıhlama'nın malzemelerini ve tarifini ustasının anlatımıyla hem dinleyin hem seyredin. Karadeniz'in en meşhur tatlarından olan az malzemesi ve sünmesiyle meşhur lezzetli ve keyifli yemek mıhlamayı ustası anlatıyor.

Malzemeler

  • tereyağ

  • mısır unu

  • peynir



Tavuklu Bayram Ziyafeti


Malzemeler :


  • 1 bütün tavuk

  • tarhun otu

  • defne yaprağı

  • tane karabiber

  • tuz

  • 1 kuru soğan


Üzeri için:

  • 1 çorba k. mayonez

  • 1 çorba k. limon suyu


Pilavı için:

  • 3 su b. pirinç

  • 1 haşlanmış havuç

  • 1 çay b. bezelye

  • 1 çay b. mısır

  • 3 kırmızı biber

  • 1 çorba k. tereyağı

  • sıvıyağ

  • 1 su b. tavuk suyu

  • su, tuz




Hazırlanışı :

Tavuğun üzerine sürmek için İlk önce mayonez ile limon suyunu karıştırın.Fırın tepsisine bütün tavuğu alın.Tavuğun içine tarhunotunu ilave edin.Tavuğun içine defne yaprağı,tane karabiber ,1 adet kuru soğanı ilave edin.Tavuğun içine en son tuz ilave edin.Tavuğun üzerine mayanez sosu sürün.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Pilavı için ise tencereye tereyağını ve sıvıyağı alın.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.3 adet kırmızı biberi ince olarak kesin.1 adet haşlanmış havucu küp olarak kesin.Pirincin üzerine kırmızı biberi ve havucu ilave edip sotelemeye devam edin.Üzerine bezelye ve tane mısır ilave edin.Üzerine 1 su bardağı et suyu ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Pilav piştikten sonra servis tabağına pilavı alın.Pilavın üzerine fırndan çıkartığınız tavuğu ilave edip servis edin.

samanyoluhaber

HAYIRLI BAYRAMLAR

ARKADAŞLAR HAYIRLI BAYRAMLAR  BU RAMAZAN ÇOK YOĞUN GEÇTİ SİZLERDEN ÇOK AYRI KALDIM AMA MANEVİ AÇIDAN DOLU DOLU BİR RAMAZAN GEÇİRDİM ALLAH HEPİMİZE BÖYLE HUZUR DOLU RAMAZANLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH BU UZUN AYRILIĞI EN KISA ZAMANDA TELAFİ EDERİM KUSURUMA BAKMAZSINIZ  UMARIM SEVGİLERİMLE

HASANPAŞA KÖFTESİ



Malzemeler
* 500 gr. köftelik kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı irmik
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası

Püresi için:
* 2 adet patates
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
* tuz

-Patateslerin kabuğunu soyup, üzerini kapatacak kadar su koyup haşlayın.Haşlama suyuna tuz serpip patatesleri iyice ezin.
- Sıvıyağa 1 yemek kaşığı un koyup pembeleştirin. Üzerine patatesleri koyup, 2-3 dakika karıştırıp sütü ekleyin. Patatesler sütü çekene kadar pişirin ve tuz ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma
ilave edin.
- Kıymayı yoğurma kabına alıp, içerisine soğanları rendeleyin. Önceden 4 yemek kaşığı su ile ıslattığımız irmiği, tuzu ve karabiberi atıp, yoğurun.Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, köftelerin ortasında çukur olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Çukurların içerisine patates püresini doldurun (isterseniz krema sıkma torbası ile de doldurabilirsiniz). 2 su bardağı su ile domates salçasını karıştırıp, köftelerin üzerinde gezdirin.
- 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın kalan rendelenmiş kaşar peynirini pürelerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

28 Ağustos 2011 Pazar

kuru baklava yada boşnak baklavası




kuru baklava / boşnak baklavası


kurabiye tadında enfes çıtırlar, denemediyseniz mutlaka deneyin..





malzemeler


baklavalık yufka


çekilmiş ceviz


şeker


tahin


sıvıyağ





hazırlanışı


Baklavalık yufkayı tezgaha yayın  avcunuza biraz sıvıyağ dökün yufkaya sürün. Tekrar üzerine yufka yayın işlemi tekrarlayın. 3. yufkayı yayın karıştırdığınız tahinden 2 ym kaşığı sürün 2 ym kaşığı şeker serpin dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz serperek sıkı sıkı rulo sarın. Belli aralıklarla dilimleyin (3-4 cm arası) yağlanmış tepsiye dizerek 200C fırında kızarana kadar pişirin.


Soğuyunca üzerine bol şekilde pudra şekeri eleyin.




tahinli rulo / boşnak baklavası / kuru baklava


çok pratik ve çok kolay bayram da misafirlerinize gönül rahatlıyıyla ikram edebilirsiniz..







27 Ağustos 2011 Cumartesi

iyi bayramlar

Arkadaşlar ,belirli olmayan bir zaman için bloğumda olmayacağım,devamı Iğıdırdan olacak .Herkese şeker bayramını kutluyorum ,tatlı bayramlar dilerim .


Fıstıklı Dondurmalı Kadayıf Tatlısı


Malzemeler

  • 500 Gr. Kadayıf

  • 1 Çay B. Sıvıyağ

  • 2 Çorba K. Tereyağı

İç Harcı İçin:
  • Fıstık

Şerbeti İçin:
  • 4 Su B. Toz Şeker

  • 3 Su B. Su

  • 1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
  • Dondurma


Hazırlanışı
Kadayıfı ince bir şekilde bıçakla doğruyoruz. Geniş bir kabın içine alıp elimizle tiftikleyip biraz daha küçültüyoruz.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Kadayıfın üzerine döküp yağ ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Kadayıfın yarısını tabanına yayıyoruz.
Bol fıstık serpiyoruz. Üzerine kadayıfın diğer kısmını yayıyoruz. Tepsinin boyutundan biraz daha küçük bir tepsiyi kadayıfın üzerine koyup bastırıyoruz.
Tepsinin üzerine ağır bir cisim koyarsak bastırmayı kolaylaştırabiliriz. En az yarım saat bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar
pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu bir tencereye koyup pişiriyoruz. Fırından çıkan kadayıfı 5 dakika dinlendirip şerbetini soğuk olarak döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra dondurma ile servis ediyoruz.

Fındık Yağlı Fıstıklı Baklava


Malzemeler:

  • 8 Baklava Yufkası

  • 1 Su B. Fındık Yağı

  • 2 Çorba K. Tereyağı

  • İçi İçin:

  • Pirinç Yeşil Fıstık

  • Şerbeti İçin:

  • 5,5 Su B. Toz Şeker

  • 4,5 Su B. Su




Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste koyuyoruz. Koyacağımız fırın tepsisini ortasına koyup kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak kesiyoruz. Orta kısmı çıkartıp kenara alıyoruz.
Ortası boş kalan yufkayı 4' bölüyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Kesilmiş yufkalardan tabanına koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz.
Katlara yağ sürüyoruz. Orta kata gelince yeşil fıstığı serpiyoruz. Diğer yufkalarıda üzerine kapatıyoruz.
Son olarak kesip kenara ayırdığımız orta kesimi baklavanın üzerine kapak olarak kapatıyoruz. Her kata yağ sürüyoruz.
1 su bardağından biraz az fındık yağını üzerine sürüyoruz. İstediğimiz şekilde dilimliyouz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu pişirip ılımaya bırakıyoruz. Baklava fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra ılık şerbetini döküyoruz.

baklava yufkasından kolay muska tatlısı




Baklavalık yufkadan kolay üçgen baklava / muska baklavası




Çanakkale'de kuru baklava yapmak için aldığım yufkalar bitmeyince (80 yaprak) baklava ve börek yaparak değerlendirmiştim.. Aslında bir kez kullanıp beğenmemiştim hazır baklava yufkasını ne olduysa bu sefer aramız çok iyiydi:) Baklava yapmak gözünüzü korkutuyorsa kolay ve basit olan bu şerbetli tatlıyı yapabilirsiniz..





malzemeler


hazır baklava yufkası


iri çekilmiş ceviz


200gr tereyağ yada margarin





Baklavalık yufkayı uzunlamasına dörde katlayın ve şerit elde edin. Uç kısmına ceviz koyup muska şeklinde sarın. Tepsiyi doldurana kadar işleme devam edin bir tepsi için 200 gr tereyağı eritip yakmadan kızdırın tatlının üzerine gezdirin. 200C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.





3,5 su bardağı su


3 su bardağı şeker


Karıştırıp kaynama noktasından sonra 20 dk. kaynatın. Çeyrek limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatın. Şerbet soğuk baklava sıcak olarak haşlayın. Mutlaka üzerine kaymak koyarak servis yapın.










baklavalık yufkadan kolay muska baklavası yada üçgen baklava





aşağıda sizlere kolaylık olması için şerbetli tatlıların linklerini veriyorum, üzerine tıkladığınız zaman tariflerine direk geçiş yapabilirsiniz..

























26 Ağustos 2011 Cuma

Sebzeli Ve Terbiyeli Tavuk Yemeği



 Malzemeler:

  • 6 adet tavuk kemiksiz kalça şiş,

  • 2-3 adet patates,

  • 1-2 adet havuç,

  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,

  • 1 yemek kaşığı un,

  • 1/2 limon suyu,

  • 1 yumurta sarısı,

  • Karabiber, tuz,

  • Maydanoz,

Yapılışı:
  1. Tavuk butlarını tencerenin altına dizin sonra üzerine, küp doğranmış patates ve havuçları yayın. Tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişirin.

  2. Yemeğin terbiyesi için, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Biraz pişen yemeğin suyundan ilave edip alıştırma yapın. Pişen yemeğe döküp karıştırın. Yemeğimiz bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun...

KREPLİ YAĞLAMA

Öncelikle Kadir Gecemiz mübarek olsun...Hayırlara vesile olsun inşallah!!!!!!!!!!!
Bu güzel gecede ailecek toplandık...İftarımızda Kayserinin meşhur yağlaması ile benim meşhur krebimin birleşimi spesiyallerimden bir yemek vardı menüde... Krepli Yağlama....Şimdiye kadar kime yaptıysam çok beğenildi. Hele içlerinden biri var ki olaylı bir mutfak macerasıydı.Tekgözlü  elektikli bir ocak, kepçe yerine cezve, tek bir tava... Anlaşıldığı üzre bir öğrenci evi:)))))
Mutfak merakım çok eskilere dayanıyor yaniiii.
Neyse ;ben o şartlarda bile yılmayıp o yemeği ortaya koymuştum. Burdanda ne kadar inatçı pardon kararlı bir kişilik olduğum ortaya çıkıyor dimiii:)
Neyseki artık güzel bir mutfağım bolda  malzemem varrr!!!!!!!!!!.
Eh bana kalan malzemeleri birleştirmek sadece.
Ev ahalisi de  tam not verdi yağlamama.Nedense yapmamışım daha önce hiç onlara.Biraz sitemkar yollu söylemler de olmadı değil hani. Olsun ben onlara tekrarı için söz verince sorun da hallolmuş oldu böylece:)
Neyse lafı fazla uzatmadan sizlerle buluşmaya hak kazanan tarifim efendim...
Haaaaa birde söylemeden geçemeyeceğim..Benim gibi tarifleri karıştırıp yeni tatlar arayanlar için aynı zamanda tarifimmmm...
MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 cup süt
2 cup un
tuz, çok az tere yağ
İÇİ
500 gr kuzu kıyma
4 adet soğan
1 adet orta boy domates
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
100 gram tereyağ
1/2 çay bardağı kanola yağı
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates rendesi / veya / salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
ÜZERİNE
Yoğurt, sarımsak
Krep için yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Sırası ile süt ve un ekleyerek mikser ile çırpalım. En son tuz ve erimiş tereyağını da ekleyip karıştıralım. Hamur pürüzsüz akışkan bir kıvamda olacak.
Tavayı kızdırıp tereyağı gezdirdikten sonra bir kepçe krep hamurundan döküp tavada yayılmasını sağladıktan sonra önlü arkalı pişirelim.
Tüm krepler pişince üzerini kapatıp sıcak kalmasını sağlayalım.
İçi için;soğanları incecik kıyalım.Biberlerin çekirdeklerini temizleyip,minik minik doğrayalım.

Maydonozları yıkayıp sularını süzdürüp ince ince kıyalım.
Kıymayı kanola yağında kavuralım.Kıyılmış soğanları ekleyelim.10 dakika daha kavurup ince kıydığımız biberleri ekleyelim.Tereyağ da katıp karıştıralım.Son olarak salça, soyulup küp doğranmış domates ve baharatları ekleyelim.Ocaktan alınca maydonozlarını ilave edelim.

Kreplerin birini alıp üzerine iç malzemeden yayalım.Tekrar krep  ile örtelim.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayalım.

Dilimleyerek,yoğurt eşliğinde servis edelim.
Afiyet Olsun....

cevizli cerkez tatlisi

cevizli cerkez tatlisi tarifi













 malzemeler

  • 4 su bardak un

  • 1 cay bardak süt

  • 2 corba kasik yogurt

  • 2 corba kasik toz seker

  • 1 ca y bardak irmik

  • 1/4 yas maya

  • 2 tane yumurta

  • 120 gram tere yag

  • 2 yek kasik su

ic harci icin malzemeler
  • 2 su bardak cekilmis ceviz

  • 2 corba kasik un

  • 2 tane yumurta

kizartmak icin
  •  sivi yag

serbeti icin
  • 5 su bardak toz seker  (1 kilo seker yapiyor )

  • 3  bardak su

  • yarim limon suyu

üzerine
  • cam fistigi

hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.

  • Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.

  • Hamurun ici icn incecik cekilmis ceviz  ,yumurta ve unu da katip yugurun.

  • Serbetinizi haslayip sogumaya birakin.

  • Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar   3 parcaya bölüp  hamuru merdaneylen oval aciyoruz.

  • Cevizli karisimida 3 e bölüp  parmak kalinliginda yuvarlayin uzunca .

  • Acmic oldugunuz hamurun uc kismina cevizli haci koyup sarin.

  • Parmak kalinliginda yanlamasina kesin.

  • Kizgin  yagda  nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.

  • Üzerine ben cam fistigi kullandim .

  • Bu tatlinin tarifini Oktay ustadan aldim biz cok beyendik  .

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Muhallebili Güllaç
Öncelikle hepinizin Kadir Gecesi mübarek olsun diliyorum, herkese iyi kandiller..Benim doğduğum gün de Kadir Gecesiymiş.Tam 34 sene önce Eylül ayında Ramazanın 27. gecesi seni mevlütler okunurken doğurdum der annem hep.O yüzden göbek adım da Kadriye...
Bu yüzden bugün sizlerle tam da Ramazan ayına uygun bir tarifi paylaşmak istiyorum. Bu akşama dahi yetiştirebilirsiniz eğer evde güllacınız varsa.Bugüne kadar hep klasik güllaç yediyseniz bu da alternatifi olsun ne dersiniz? Biz bu tatlıya Yalova Güllüsü adını koyduk :) Yalova'da son dönemin en favori tatlısı Yalova Sütlüsüne rakip olarak...
Tatlının muhallebisi, Çilekli Yaz Tatlısı ile aynı şekilde hazırlanıyor.


Malzemeler:
  • 5-6 yaprak güllaç
  • 1,5 su bardağı süt (güllaçları ıslatmak için)
  • arası için ceviziçi
  • üzerine süslemek için ceviz
muhallebisi için;
  • 1 kg süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr margarin


Muhallebili Güllaç

Yapılışı:
  • Önce muhalebiyi hazırlayalım.

    Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyalım ve koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim. (Kıvamını daha rahat ayarlamak için sütün ilk etapta hepsini dökmemenizi tavsiye ederim, unun markasına, kaşığın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)

    Koyu muhallebi kıvamına gelince margarini sıcakken ekleyelim ve yaklaşık 10 dk kadar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi) mikserle çırpalım.

  • Borcamın en alt kısmına güllaç yapraklarından kıralım bir sıra dizelim. Süt ile ıslatalım. Bir kat daha aynı işlemi yapalım. (Güllaç yapraklarınız borcamdan küçük olacağı için bir yaprakları bölerek kullanıyoruz) Bir kat muhallebi döküp ceviz içi serpelim.

  • Bir kat daha güllaç yaprağı koyup sütle ıslatalım.Tekrar bir kat daha koyalım ve ıslatalım. Yine muhallebi ve ceviziçi dökelim. Son olarak yine 2-3 sefer güllaç dizdikten sonra buzdolabında birkaç saat bekletelim. Ceviz ile süsleyerek servis edelim.

Afiyetle & sağlıkla,

TEYZEMİN İFTAR SOFRASI

Perşembe akşamı teyzeme iftara davetliydik.Çok güzel yemekler yapmıştı bize.
Ana yemeğin ve kompostonun fotoğrafını çekemedim maalesef, ben servise yardım ederken bir baktım yemekler bitmiş:(    Ana yemek olarak tas kebabı ve püre vardı.
Masada gördüğünüz cimcime de benim kızım, benide çek anne diye tutturunca onu da çektim.
Ama fotoğrafı hak etti çünkü masayı kızım kurmuş.


* Közlenmiş patlıcan salatası

* Mevsim salata 

* Gül börekleri peynirli, diğerleri pırasalı

* Çorbamız
Adını unuttum:( Ama içerisinde mısır vebulgur vardı  

* Z.yağlı taze fasulye

* İrmik helvası 

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN





HAYIRLI CUMALAR


BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLAN BU KADRİ ÇOK YÜKSEK MÜBAREK KADİR GECEMİZ BEREKETLİ OLSUN,BU GECE AF ŞÖLENİNE DÖNÜŞSÜN, TEVBELERİMİZ KABUL,GÜNAHLARIMIZ AF OLSUN


sucuk nasıl pişirilir


Sucuklu yumurta, sucuklu melemen, mangalda sucuk ızgara, kağıtta sucuk, sucuk kebabı ve tavada sucuk kızartma bunlar sucuk ile hazırlanan bazı yemek çeşitleridir. Basit gibi görünse de sucuk yemekleri hazırlamak hüner ister. Sucuğu ne şekilde kullanırsanız kullanın, pişirirken kurutmamanız gerekir. Taze yapılmış sucuk bünyesinde gerekli suyu bulundurur. Fakat kurumuş sucuk üzerindeki suyun büyük bir bölümünü saldığından, pişirirken çabucak kurur. Hani derler ya takır takır kurudu diye, işte öyle bir şey. Bu nedenle sucuk yemekleri yaparken mutlaka yağ içerisine bir kaç kaşık su ilave edin. İlave ettiğiniz su hem sucuğunuzu pişirerek yumuşatır, hem de sulandırır. Tarifim, sucuk kebabı ile ilgilidir. Kavurma sacı üzerinde hazırladığım bu sucuk kebap orijinal tariftir. Sucuk kebap yapmak için büyük bir teflon tava aynı işi görür. Sultan, kalite sucuk bulduğunda sucuk kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kangal sucuk
bir kaşık zeytinyağı
iki kaşık sıcak su
domates, sivri biber

Yapılması
sucuğu ıslatın, bıçak ile çizin ve soyun
4 ila 5 mm. kalınlıkta istediğiniz gibi dilimleyin
kavurma sacı içine yağı koyun ve ısıtın
ardından sucuk dilimlerini dizin
üzerine 2 kaşık suyu gezdirin
domates dilimlerini ve sivri biberleri sac çevresine dizin
düşük ısı ayarında sucuk, domates ve biberleri
alt üst ederek pişirin,
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan